Учител от асеновградско школо събира на утринна гимнастика ученици, преди

...
Учител от асеновградско школо събира на утринна гимнастика ученици, преди
Коментари Харесай

Учител възражда забравена традиция: Утринна гимнастика преди часовете

Учител от асеновградско школо събира на утринна гимнастика възпитаници, преди да стартират часовете. Христина Филипова е учител по физическо образование от дълги години от ОУ " Христо Ботев " в Асеновград. Тя постоянно е учила своите ученици, че придвижването е най-важно от всичко, тъй като то носи най-голямото благосъстояние - здравето. И всяка свободна минута Христина Филипова или танцува, или поема по пътеките из планината. Един ден решила, че би трябвало да накара подрастващите да се движат повече, тъй като не е загадка, че напоследък се следи всеобщо застояване вкъщи пред компютъра.
Откриваме я в уреченото време на предстоящото място. Пред екипа на Actualno.com Филипова описа, че концепцията за утринната гимнастика се родила още през предходната година и последователно почнала да набира известност. Тъй като гимнастиката се организира в двора на образователното заведение, през зимата самодейността била прекратена. Точно на 22-ри март, когато всички посрещаме пролетта и слънчевото въодушевление, Христина Филипова решила още веднъж да стартира да събира дребни и огромни за утринно оживление. Постепенно тя почнала да приканва своите възпитаници и сътрудници да идват в учебното заведение половин час по-рано, с цел да се включат в самодейността.

Първоначално концепцията била призната от дребен брой от възпитаниците на школото, само че когато съучениците им видели, че е освен потребно, а и занимателно, също почнали да вземат участие. И по този начин, към този момент всяка заран, тъкмо в 7:45 ч. дворът на ОУ " Христо Ботев " в Асеновград е огласян от музика и детски смях. А задачата, споделя Христина Филипова, е повече деца да бъдат " инфектирани " от магията на танца, да се научат на неизменност и да обичат придвижването повече от застояването пред тв приемника или компютъра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР