Училището, в което учител по френски език бе прободен смъртоносно

...
Училището, в което учител по френски език бе прободен смъртоносно
Коментари Харесай

Макрон свика заседание по сигурността след нападението с нож в уч...

Училището, в което преподавател по френски език бе прободен смъртоносно с хладно оръжие, беше евакуирано след получен след това сигнал за бомба. Няколстотин възпитаници и учители обаче се върнаха в постройката, откакто бомбената опасност се оказа подправена.

 

Трима души пострадаха при нападението, осъществено от някогашен ученик на учебното заведение, подозиран в изповядване на радикална идеология. Префектурата на северния район Па дьо Кале, на територията на която се намира учебното заведение, осведоми, че след приемането на бомбената опасност са били взети " всички защитни и предпазни ограничения ". На място дойде и екип от сапьори.

 

Макрон анулира планувано пътешестване в чужбина, с цел да свика съвещанието по сигурността по обяд с премиера Елизабет Борн и други членове на държавното управление на основни позиции, както и в наличието на висши представители на армията и контратероризма. Държавният глава беше възнамерявал да вземе присъединяване в среща на върха за Западните Балкани в границите на Берлинския развой в албанската столица Тирана.

 

Френският министър на националното обучение и младежта Габриел Атал уточни, че от началото на предишния месец са докладвани 168 бомбени закани във френските учебни заведения. 

 

" Това е неприемливо и недопустимо ", безапелационен бе той.

 

Френските управляващи покачиха степента на национална паника и разпоредиха мобилизацията на седем хиляди бойци за спомагателни патрули в границите на днешния ден, до второ разпореждане, за усилване на сигурността и бдителността в цяла Франция.

 

" Предприехме дейности, подхващаме дейности и ще продължим да подхващаме дейности, с цел да подсигуряваме, че учебното заведение ще остане светилище за нашите възпитаници и за всички, които работят там ", означи Макрон в обръщение до преподавателите и останалите чиновници на учебната администрация, оповестено в обществената платформа " Екс " (доскоро " Туитър " ). " На сляпата ненавист ние постоянно ще противопоставяме неутолимата жадност за обучение, жадност за познания. Жаждата да живееш свободен ", увери той.

 

Контратерористичните сили проверяват петъчното ликвидиране в Арас, като обвиненият нападател и още няколко души са в ареста, заяви прокуратурата. В последно време обвиненият е бил под наблюдението на разследващите служби заради подозрения за радикализъм.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР