Училището иска да създаде ветрогенератор, който да покрива част от

...
Училището иска да създаде ветрогенератор, който да покрива част от
Коментари Харесай

Техникумът в Раковски, който иска да улови вятъра

Училището желае да сътвори ветрогенератор, който да покрива част от енергийните му потребности Генераторът ще бъде основан като част от образователния развой по една от специалностите Иновативната концепция получи в допълнение финансиране и от " Кер Токи пауър ".
" Живеейки в свят, в който горивата и силите са скъпо струващи, сме длъжни да търсим други възможности ", споделя Петър Карпаров. Той е шеф на професионалната гимназия " Петър Парчевич " в Раковски и когато споделя това, приказва от опита на човек, в чието учебно заведение нещата се случват.

Гимназията има няколко предпазени към този момент плана за произвеждане на лична електрическа сила. С последния си подобен, те влязоха в

Техникумът образова деца по няколко специалности, една от които " Електрически машини и апарати ". В нея преподавателят, който е и архитект на електрически системи, Алдомир Коленаров, дружно със своите възпитаници и в процеса на образование, проектират и сглобяват машини за произвеждане на сила.
Реклама
Така взаимно с управителния екип на учебното заведение и заместник-директор Мария Ячева, те съумяват да приготвят плана за личен ветрогенератор, който ще се употребява освен за извличане на сила за лични цели, само че и с образователна цел, както и с вдъхновителна - за учениците от това, и други учебни заведения.
Част от екипа на техникума (от ляво на дясно) преподавателят Алдомир Коленаров, заместник-директорът Мария Ячева и шефът Петър Карпаров Фотограф: Димитър Марков Вятър ги вее
Разработката съставлява план на логаритъма за основаване на дребен учебен ветрогенератор, който да е ситуиран на част от покрива на административната постройка, с цел да улавя вятърната сила и да я трансформира в електрическа. Получената към този момент сила ще се употребява за зареждане на отоплителните и охладителни уреди, компютърните системи в стаята на шефа, заместник-директорите, учителската стая и стаята на техническия реализатор. Общата повърхност, която ще заеме инсталацията е 500 кв.м.

Дейностите по техническото осъществяване на ветрогенератора ще бъдат осъществени напълно от учениците с професионален профил " Електромонтьор ", и помощта на техния учител. Цялостното осъществяване на плана ще се реализира в образователната база на техникума, а разноските са сметнати до стотинка - 5480 лева и ще покрият закупуването на нужните материали. Калкулацията на бюджета на плана е осъществена също от учениците в учебното заведение, които учат специалността " икономист-информатик ".

Работата по реализирането на плана ще даде опция на учениците да придобият на практика опит в основаването на сходни системи и в екипната работа. " Създавайки модела и работейки екипно - учители и възпитаници, се основава тази последователност сред поколенията за продан на положителни и на практика използвани хрумвания,
Реклама
опазващи околната среда ", сподели за " Капитал " Мария Янчева.
Първото учебно заведение с ветрогенератор
Идеята - както за самия генератор, по този начин и за метода на създаване, е иновация в просветителния модел и съгласно тях не е приложена в никое друго учебно заведение.

" Учебните стратегии рядко са образец за основаване на на практика умения в настоящия бранш за зелена сила. Изграждането на действително настояща дребна система за асимилиране на силата напразно, водеща до икономии за бюджета на учебното заведение ще е забележима за тях и общността ни, ще увеличи знанията и уменията им ", споделят самите те в аргументацията си.

" В българско учебно заведение досега няма действително работещ модел на ветрогенератор, който да генерира сила за отопление и изстудяване на административни зони, както и бюджетни икономии ", показаха от управлението на професионалната гимназия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР