Училища в цяла Англия предупреждават, че скоро ще бъдат изправени

...
Училища в цяла Англия предупреждават, че скоро ще бъдат изправени
Коментари Харесай

Училища в Англия страдат от финансови затруднения, планират съкращения

Училища в цяла Англия предизвестяват, че скоро ще бъдат изправени пред съществени проблеми, тъй като би трябвало да съкратят учители и спомагателен личен състав, с цел да спестят пари поради финансови усложнения, заяви " Обзървър ", представени от БНР.  

С възходящите поведенчески проблеми, възходящия брой деца със специфични просветителни потребности и нараствания брой възпитаници, учебните заведения споделят, че личният състав към този момент е претрупан до краен лимит. Много шефове означават, че нямат различен избор, с изключение на да възнамеряват съкращения или да не заменят напускащи чиновници, с цел да се оправят с бюджетния недостиг. 

Едно на всеки осем поддържани от локалните управляващи учебни заведения е имало недостиг през 2022-2023 година. Това е най-високият регистриран брой, откогато просветителните институции поеха контрола върху личните си банкови салда през 1999 година, съгласно данни, оповестени от Министерството на образованието в края на януари. 

Данните демонстрират забележителен скок,  който е подхранван значително от спираловиднно растящите разноски за сила и неналичието съвсем изцяло на средства за нарастване на заплатите на личния състав. 

" Обзървър " написа, че откогато консерваторите пристигнаха на власт в съдружното държавно управление през 2010 година, се следи постоянна възходяща траектория на учебните заведения, които са " на алено " с финансите си.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР