Учи, за да не работиш“ – всички сме чували тези

...
Учи, за да не работиш“ – всички сме чували тези
Коментари Харесай

10 неща, които научаваме по време на изпитна сесия

„ Учи, с цел да не работиш “ – всички сме чували тези думи от родители, другари, познати. Висшето обучение безспорно ни отваря порти, когато аплайваме за дадена позиция, само че преди да се сдобием със заветната тапия, се сблъскваме с няколко препъни камъка по пътя.

И както постоянно, те ни оказват помощ да разберем себе си по-добре и да намерим пътя към мечтаната кариера. Или най-малко да се опитаме.

1. Трябва да се учи по време на целия учебен срок

Едно от първите неща, които би следвало да сме научили още в първи курс. Някак си обаче, макар огромното ни предпочитание да се подчиним на тази процедура, все не ни се получава. И затова се приготвяме към седмица преди изпита.

2. Курсовите работи са изтезание

Освен в случай че не обичаме „ да разтягаме локуми “, както гласи стандартът. Този тип разработки са като писмения вид на военното учебно заведение – шрифт, заглавие, тематика, теза, обосновка, умозаключение, книгопис. Но основаването на сходни текстове ни дава опция да се противопоставим на вътрешния глас, че това е цялостна нелепост, да седнем и да приключим дадената задача, с цел да си вземем изпита.

3. Дипломната работа – също

Ако би трябвало да сме изцяло откровени, тя е „ по-голямото зло “. Минимум шестдесет страници, с анкета, която да подсигури доказателствената част. И въпреки всичко, дипломната разработка (или държавният изпит) са неизбежна част от образованието ни, в случай че желаеме да се сдобием с по този начин жадуваната тапия за висше обучение.

 10 неща, които научаваме по време на изпитна сесия

4. Пътуване към себе си

Всеки студент знае, че по време на сесия няма нищо по-интересно от задаване на значими житейски въпроси. Дали любовта съществува? Има ли живот след гибелта? Дали ще се осъществявам в тази сфера? Youtube дава частични отговори, а в това време тематиката за образуване на политическа акция стои върху масата с жълтия маркер.

5. Самодисциплината е умеене, което следва да се усвои

Ако в първи курс сме неориентирани по разнообразни аргументи (нов град, нови хора, друг способ на обучение), то с течение на времето се постанова да преразгледаме способността ни за централизация. Истината е, че в университета така наречен time management или образуване на времето, се оказва от основно значение, в случай че желаеме да имаме обществен живот, да намерим стаж и да напредваме в образованието си.

6. Netflix and chill се трансформира в study and cry

Защото нищо не се дава безплатно. И в случай че желаеме да приключим университетската сага по най-хубавия метод, всичко е в нашите ръце.

7. Може би сме избрали неверната компетентност

Този миг на обезсърчение настава след прочит на 5 тематики. Или просто вътрешният ни глас го е повтарял от дълго време, само че ние сме го заглушавали. И въпреки всичко, може всичко да е илюзия и да се опитваме да протакаме ученето за изпита.

 10 неща, които научаваме по време на изпитна сесия

8. Способни сме на всичко

Например да спим 3 часа, с цел да минем целия конспект ден преди изпита.

9. Някои поверия се оказват достоверни

Накратко казано, полят изпит, взет изпит.

10. И въпреки всичко, дано запомним

Изпит не се взима, а се дава. Без значение какъв брой старания сме положили, в случай че преподавателят не е в въодушевление или не сме участвали постоянно на лекции, може да се видим… през септември.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР