Ученията ще се проведат в Естония и в тях ще

...
Ученията ще се проведат в Естония и в тях ще
Коментари Харесай

НАТО започна мащабни учения с кодово име Таралеж

Ученията ще се проведат в Естония и в тях ще вземат участие 15 000 бойци от 10 страни

В понeделник в Естония стартират огромни военни маневри на НАТО, които се смятат за едни от най-големите, провеждани в миналото в историята на Балтийските страни. Ученията, с кодово име "Таралеж ", ще се проведат в Естония през идващите две седмици и в тях ще вземат участие 15 000 бойци от 10 страни, в това число английски, американски, финландски и шведски, оповестява BBC, представен от.

Въпреки обстоятелството, че военните учения бяха планувани доста преди Русия да стартира нахлуването в Украйна, те ще се проведат в миг на нараснало напрежение сред НАТО и Москва.

Целта на маневрите е да ревизират способността на тези страни да отговорят на сходно навлизане на противников сили, прави оценка BBC.

В допълнение към „ Таралеж 2022 “, още няколко учения се организират по едно и също време в Естония и наоколо до нея. Латвия провежда маневри Namejs, които, наред с други неща, отработват трансгранично съдействие и взаимни командни процедури с естонските отбранителни сили. Като част от учението Defender Europe, американските морски пехотинци ще взаимодействат с естонски боен личен състав на Сааремаа, а в морето ще се водят живи стрелби. Командването на Северната дивизия на НАТО ще организира учения на Рицарския легион.

В учението „ Таралеж 2022 “ ще вземат участие армията, военновъздушните сили и флота, милицията на Лигата за защита, както и киберкомандването, командването за поддръжка и командването за специфични интервенции. Освен това в ученията ще вземат участие и подразделения от бойната група на НАТО, дислоцирана в Естония, както и елементи на съдружниците, които дойдоха тук по време на ученията.

В маневрите ще бъдат задействани към 7100 резервисти, 2500 военнослужещи, 2000 бойци по контракт и 4200 съюзнически бойци от 10 страни. Включени са стотици единици техника, в това число бронирани транспортни средства, бойни машини на пехотата, танкове, кораби, вертолети и самолети.

Припомняме, че при започване на май във Финландия започнаха ученията на НАТО „ Стрела-22 “. В тях вземат участие към 3400 души, 150 бронирани машини и към 300 други транспортни средства.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР