Учениците ще могат да отсъстват от училище до 15 дни

...
Учениците ще могат да отсъстват от училище до 15 дни
Коментари Харесай

Учениците ще могат да отсъстват до 15 дни с бележка от родител

Учениците ще могат да отсъстват от учебно заведение до 15 дни в една образователна година с стимулирано документално заявление от родител до класния началник, реши държавното управление. Приетите промени в Наредбата за приобщаващо обучение са по самодейност на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и имат за цел да облекчат фамилиите, да $активират разговора на учебното заведение с родителите на основата на уважението и разбирането сред тях$ и да понижат административната тежест на шефовете на учебни заведения.

До момента децата имаха право да отсъстват от учебно заведение по уважителни аргументи до 3 дни с записка до класния началник и до 7 дни с документално заявление до шефа, което следваше да бъде утвърдено.

Сега тези дни се усилват на 15, като всичките ще се употребяват със заявление единствено до класния началник, който най-добре познава, както обществения статус на учениците, по този начин и  личностното им развиване.  С цел намиране на баланс, след извършеното необятно публично разискване, е взето решение, че в едно заявление родителите ще имат право да извинят на ученика до 5 дни едновременно. Това се прави и за недопускане отпадане от учебно заведение на деца заради продължителни отсъствия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР