Учениците поетапно ще се връщат в класните стаи и на

...
Учениците поетапно ще се връщат в класните стаи и на
Коментари Харесай

Няма да има пълно отваряне на училищата поне до пролетта


Учениците поетапно ще се връщат в класните стаи и на ротационен принцип ще минават още веднъж отдалечено най-малко до пролетта. Това са прогнозите на просветния министър Красимир Вълчев. Пред Канал 3 той изясни, че чака сложната обстановка с епидемията да се задържи до април-май.

Ние не можем да си позволим да затворим децата до тогава. Те би трябвало да се върнат в класните стаи, даже и за една -две седмици, безапелационен бе министърът. Но посочи, че надали ще има трайно и цялостно връщане на всички възпитаници най-малко до пролетта.

По -скоро вървим към това да имаме вид, при който да позволим отчасти връщане и периодично повтаряне на класове, които са по-важни, добави Вълчев.

Мнението на МОН е, че най-неефективно образованието в електронна среда е за дребните възпитаници. Защото при тях взаимоотношение с учителите би трябвало да бъде директно. В същото време, уточни министърът, проучванията демонстрират, че колкото по-малки са учениците, толкоз по-малко са заболелите учители и възпитаници.

В четвъртък следва да бъде взето решение за кои възпитаници на 4-и януари учебните заведения ще отворят още веднъж порти за присъствено образование.

По отношение на идните изпити министърът изясни, че такива ще се проведат за 7-и и 12-и клас. Ако измежду кандидат-гимназистите или зрелостниците обаче има заболели или контактни, все още от МОН не плануват различен изпит, тъй като няма по какъв начин да бъде равнопоставен на първия. По думите на Вълчев всяка година имало такива случаи. За тях се обсъждала опцията да се употребяват резултатите им от вътрешното оценяване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР