Учениците от пети до дванадесети клас включително от Първо СУ

...
Учениците от пети до дванадесети клас включително от Първо СУ
Коментари Харесай

В училището с починала учителка учениците от 5. до 12. клас минават на онлайн обучение |

Учениците от пети до дванадесети клас в това число от Първо СУ " Св. Седмочисленици " в Търговище от през днешния ден минават на образование в електронна среда, заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието Елка Станчева за OFFNews.

В същото учебно заведение от COVID-19 умря учителката по география Руми Радославова (58 г.). След нещастието осмокласниците, на които тя е била класна, отказали да се върнат и да учат в клас. Тийнейджърите упреквали себе си. С тях по наша информация работи психотерапевт.

Решението за прекосяване към отдалечено образование е взето според заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев и ще продължи до 30 октомври.

Учениците от първи до четвърти клас не престават да учат присъствено.

23 са новодиагностицираните с COVID-19 в област Търговище, регистрирани в Националната осведомителна система към 19 октомври. 16 от тях са от община Търговище, 5 от Омуртаг, по един гражданин на общините Попово и Антоново. Един от заболелите е в болница, останалите са под домашна карантина. Сред карантинираните са двама възпитаници. Съучениците им също са в 14-дневна самоизолация. Паралелките им учат в електронна среда.

През денонощието в Търговище има двама умряли заболели от ковид - 66-годишна жена със сърдечно заболяване и жена на 74 година с диабет. Те са били настанени в многопрофилната болница в града. 

От началото на пандемията до 19.10.2020 година в региона са диагностицирани 522-ма души с COVID-19. Активните са 351, като 83 са в болница, а други 268 са на домашно лекуване. Излекувани са към този момент 144 души. Общият брой на умрелите е 27.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР