Учениците от първи до четвърти клас в благоевградска област ще

...
Учениците от първи до четвърти клас в благоевградска област ще
Коментари Харесай

Учениците до 4 клас в Благоевградско ще учат присъствено

Учениците от първи до четвърти клас в благоевградска област ще посещават учебно заведение присъствено, макар решението на регионалния спешен щаб от края на предходната седмица, всички учебни заведения да преминат на онлайн образование от отдалеченост. 

Директори на образователни заведения предвиждат, че повече от половината деца няма да дойдат в класните стаи.

Заповедите на Регионалната здравна ревизия и министерството на образованието и науката са били сведени до знанието на учебните шефове в петък, след 17 часа. В тях се прецизира, че дребните възпитаници ще продължат да вървят на учебно заведение присъствено, а тези от 5 до 12 клас ще се образоват онлайн.  Много от родителите схванаха за смяната в почивните дни и това  предизвика всеобщо неодобрение, защото решението на регионалния спешен щаб беше всички учебни заведения да преминат в образование от разстояние. 

Причината за това беше  високата заболеваемост в региона, рекордна и за страната, както и многото карантинирани учители и възпитаници. Директори на учебни заведения  прогнозираха, че повече от половината възпитаници от началния курс ще си останат в къщи. Опасността от заразяване и минусовите температури, както и непредвидената промяна на решението, са главните аргументи, споделени от родители.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР