Учениците от днес отново са на училище след коледната ваканция.На

...
Учениците от днес отново са на училище след коледната ваканция.На
Коментари Харесай

Учениците от днес отново са на училище след коледната ваканция

Учениците от през днешния ден още веднъж са на учебно заведение след коледната почивка.

На 30 декември 2021 година дойдоха последните количества с щадящи проби за учениците, поръчани от служебния екип в Министерството на здравеопазването, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

С тези проби е обезпечено проучването против COVID-19 един път седмично на учениците във всички учебни заведения в страната до 17 януари 2022 година, в това число.

Текущите изпитвания, изключително контролните и класните работи, нужни за оформяне на оценките в края на първия образователен период, да се организират присъствено. Правилото да важи за всички възпитаници като се изключи тези, които се образоват от разстояние по здравословни аргументи, удостоверени с медицински документ. Такива инструкции даде министърът на образованието и науката акад. Николай Денков още преди Нова година в писмо до началниците на районните ръководства на образованието (РУО) по отношение на приключването на първия образователен период на 31 януари 2022 година Това е належащо изискване за гарантиране на обективност и равнопоставеност при оценяването на усвоения материал, написа в документа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР