Учениците от 5-и до 12-и клас, които са получили оценка

...
Учениците от 5-и до 12-и клас, които са получили оценка
Коментари Харесай

Министър Вълчев с извънредна заповед за всички ученици

Учениците от 5-и до 12-и клас, които са получили оценка слаб 2 по някой от образователните предмети от наложителната или наложително избираемата си подготовка, и не са съумели да покачат триумфа си на поправката ще имат още един късмет.

Това ще бъде допустимо, откакто от МОН позволиха изключителна трета поправителна сесия за двойкаджиите, излиза наяве от заповед на просветителния министър Красимир Вълчев.

В нея той показва, че във ведомството са постъпили запитвания на родителите по отношение на опцията възпитаници, които не са положили сполучливо поправителните си изпити за образователната 2019/2020 да бъдат позволени по изключение още веднъж до явяване на изпити.

Изглежда не всички възпитаници са съумели да наваксат пропуските по време на отдалеченото образование след средата на март. Затова и от МОН са ще им дадат късмет да се явят на корекция, в случай че не са скъсани по повече от един предмет.

„ С оглед претекстовете, изложени в подадените молби и запитвания, и в полза на учениците позволявам по изключение да се провежда и организира трета поправителна сесия за образователната 2019/2020 година в период до 12 октомври 2020 година

Разрешението се отнася за учениците, получили слаби оценки на поправителните сесии на не повече от два образователни предмета от наложителните, избираемите образователни предмети или наложителната, наложително избираемата или профилираната/професионалната подготовка”, написа в заповедта Вълчев.

Според настоящите наредби само учениците, които по здравословни аргументи, удостоверени с медицински документ, не са се явили на поправителни изпити на постоянните сесии, могат да се явят на спомагателна поправителна сесия по ред, избран със заповед на шефа на учебното заведение, само че не по-късно от 10 октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР