Учениците от 5 Г клас при СУ Свети Софроний Врачански-

...
Учениците от 5 Г клас при СУ Свети Софроний Врачански-
Коментари Харесай

Браво! Петокласници от Пловдив помагат на нуждаещо се дете

Учениците от 5 Г клас при СУ " Свети Софроний Врачански " - гр. Пловдив създадоха мартеници, с концепцията да ги продават на базар в учебното заведение си, а със събраната сума да подкрепят нуждаещо се дете.

В навечерието на този български, обичаен празник, възпитаници, родители и класният им, се заеха с тази приятна задача. Децата саморъчно създадоха червено-белите знаци на здраве. Съдбата, която ги трогна е на единадесетгодишния Максимилиан. Неговите родители дълго време са очаквали лична рожба, само че откакто не се е получило, решили на осиновят дете. Макси е осиновен на четири месеца, само че след малко време се схваща, че страда от детска церебрална парализа. Дори е било препоръчано, в случай че желаят да върнат детето в дом, само че родителите му твърдо вземат решение да продължат с развъждането и лекуването му.

Помощта от възрастните хора е прелестно нещо, само че когато едни дребни девойки и момчета, се развълнуват от ориста на болно дете - това към този момент е похвално. Това ни дава вяра, че има бъдеще за България с такива деца.

В седмицата, преди 1- ви март, всекидневно на маси в учебно заведение, бяха продавани мартениците, под надпис " Купи мартеница - зарадвай болно дете! “. Похвална е такава самодейност!

Събраната сума няма да помогне на детето изцяло да оздравее, само че е някаква поддръжка, съпроводена от любовта и положителните пожелания на 5 Г клас. Детето, на чиято сметка е приведена сумата е Максимилиан Красимиров Младенов.

BIC. UNCRBGSF

BG54UNCR70001521431391

Николай Козлуджов
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР