Ученици от XI г клас на Варненската търговска гимназия Георги

...
Ученици от XI г клас на Варненската търговска гимназия Георги
Коментари Харесай

Варненски ученици създадоха приложение за контрол на разделното изхвърляне на отпадъци

Ученици от XI г клас на Варненската комерсиална гимназия „ Георги Стойков Раковски “ показаха пред кмета на Варна Иван Портних своето уеб основано приложение " Trashreporter " за разделно изхвърляне на боклуци. На срещата участваха ръководителят на учениците Гергана Великова и шефът на гимназията Жечка Георгиева.

Приложението е създадено от образователна компания " RE:LIFE " към Джуниър Ачийвмънт, с поддръжката на AdvanceAcademy. Разработката оказва помощ за по-лесно намиране на контейнерите за разделно изхвърляне на отпадъците и следи в действително време тяхната запълняемост, обясниха учениците. Към приложението има и подробна карта за местата за преработване и изхвърляне на отпадъците.

Нашата задача е да станем част от един изменящ се свят, в който човек стартира да осъзнава, че не може да бъде единствено потребител. Затова предлагаме софтуерен артикул, който ще промени метода на мислене на хората и ще усъвършенства качеството на живот на потребителите, обясниха учениците - Стефан Андреев, Димо Димов, Деян Немски, Даниел Плугчиев, Станислав Плугчиев и Симеон Георгиев.

Кметът Иван Портних поздрави учителите и учениците за създаването и ги срещна със системата за разделно сметосъбиране в общината, която е друга от системата за битови боклуци. Стана ясно още, че ще бъдат проучени опциите за потребление на приложението в действителни условия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР