Ученици от шест учебни заведения в Панагюрище и Пазарджик и

...
Ученици от шест учебни заведения в Панагюрище и Пазарджик и
Коментари Харесай

РИОСВ и ученици предадоха 218 кг батерии за рециклиране

Ученици от шест образователни заведения в Панагюрище и Пазарджик и чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда организираха акция за събиране и предаване за преработване на негодни акумулатори от семействата. С тази акция те се включиха в Европейската седмица за понижаване на отпадъците (ECHO), чийто тематичен фокус през 2018 година е „ Предотвратяване на рисковите боклуци “.

Събраните 218 кг негодни акумулатори са предадени на рециклиращата компания „ Норд Елрециклинг ”. Тя даде на екоинспекцията и учебните заведения контейнери за събиране на рисковите боклуци, осведомителни брошури и комикси, с които презентира изгодите от преработването им – икономисват се естествени запаси, сила, нездравословни въздействия върху въздуха и водите. Рециклиращата компания обезпечи и 15 футболни топки за учебните заведения, а РИОСВ-Пазарджик подари спортни принадлежности на най-малките участници в акцията - децата от ДГ ”Райна Княгиня ” в Панагюрище. За проявеното зелено мислене „ Асарел Медет ”АД подари на учебните заведения от Панагюрище 500 енергоспестяващи крушки, с цел да насърчи най-активните участници в акцията.

Европейската седмица за понижаване на отпадъците е общоевропейска самодейност, целяща да насърчи държавни и неправителствени организации, образователни заведения, компании и обществеността да се включат в акции и действия, свързани с попречване на изхвърлянето на боклуци в природата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР