Ученици от Математическата гимназия Д-р Петър Берон“ във Варна са

...
Ученици от Математическата гимназия Д-р Петър Берон“ във Варна са
Коментари Харесай

Ученици от Варна с уникален проект, нека ги подкрепим!

 Ученици от Математическата гимназия " Д-р Петър Берон “ във Варна са на път да се класират за Европейска олимпиада по статистика, показа за Varna24.bg техният наставник и преподавател по информатика, госпожа Елена Димитрова.

Младежите освен са се постарали да намерят нужните данни, свързани с проблемите на младежите, а да ги систематизират и показват графично, аналитично и таблично, а също по този начин дават забавни и разумни оферти за това по какъв начин могат да се решат проблемите на младежите в България.

Ето какво показа Елена Димитрова за медията ни:

" Отборът на " ВДМ-ВАРНА “ взе участие в Националната олимпиада по статистика, като преминахме втори кръг с най-голям резултат от над 60 тима от цялата страна в нашата възрастова група (8-9 клас).

Класирахме се за финалния кръг измежду четирите най-хубави тима в България, които бяха поканени от Министерството на младежта и спорта да показват проблемите, пред които са изправени младежите.

Участието в националния кръг през март се реализира посредством правене на две презентации. Първата - показване на тима, а втората - абстрактен план на тематика " Проблеми на младежите в България и Европа “.

По първичния правилник идейните планове от националния кръг трябваше да се правят оценка по три метода - посредством авансово гласоподаване онлайн, от жури и от публиката по време на формалната презентация в гр.София. Заради въведеното изключително състояние, обаче, се постановиха промени и класирането ще се дефинира посредством гласоподаване онлайн и посредством гласоподаване от журито /всяко с тежест 50% от крайната оценка/. Отборът с най-висока сложна оценка ще получи правото да показа България на Европейския кръг на олимпиадата през м.05.2020г.

Ще бъдем признателни на поддръжката, която всеки може да ни засвидетелства на следния линк: https://www.nsi.bg/bg/node/17915/

Най-долу на страницата би трябвало да се маркира Отбор " ВДМ - ВАРНА “.    

Ние сме единственият представител на град Варна в нашата възрастова група (категория Б, 8-9клас). 

Презентациите на тимовете и вариантите за гласоподаване са оповестени на уеб страницата на Националния статистически институт:

https://www.nsi.bg/bg/node/17915/

Гласуването продължава до 09.04.2020г.

Ето презентациите на нашия тим, които ще се правят оценка:

https://www.nsi.bg/esc-2020/docs/catB/VDM-Varna_otbor.pdf

https://www.nsi.bg/esc-2020/docs/catB/VDM-Varna_ideen-proekt.pdf

https://www.nsi.bg/esc-2020/docs/catB/VDM-Varna_text_problemi-na-mladite.pdf

В тим " ВДМ-ВАРНА “ влизат Виктор Николов, Даниел Димитров, Мартин Гоцев и    техният началник Елена Димитрова. 

Нека ги подкрепим!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР