Ученици от II ОУ Димитър Благоев“ грабнаха приза Млад огнеборец“.

...
Ученици от II ОУ Димитър Благоев“ грабнаха приза Млад огнеборец“.
Коментари Харесай

Отборът на II ОУ „Димитър Благоев“ е големият победител в Районното състезанието „Млад огнеборец“

Ученици от II ОУ „ Димитър Благоев “ сграбчиха наградата „ Млад огнеборец “.

Състезанието се организира на терените на стадиона в с. Рилци.

Младежите бяха наградени от секретаря на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев и Боян Кондуров, шеф на Районна работа по пожарна сигурност – Благоевград.

На второ място се класираха ученици на V СУ „ Георги Измирлиев “, а незабавно след тях се подредиха възпитаници от IX ОУ „ Пейо Явров “.

В конкуренцията четвърти се класираха младежи от Обединено учебно заведение „Свети Паисий Хилендарски“ – с. Долно Осеново.

Участниците, които са на възраст от 12 година до 16 година, се съревноваваха в две дисциплини – щафета и бойно разрастване на спортна пътека.

През м. май следва да се организира и регионален кръг на надпреварата „ Млад огнеборец “, в който ще вземе присъединяване и тимът победител в районната конкуренция.

Движението Младежки противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец ” е с интернационален темперамент. В България то е възобновено при започване на образователната 1999/2000 година по създаден Примерен правилник, включен в Указанията на Министерство на образованието и науката (МОН), за организация на активността в системата на предучилищното и учебното обучение.

Основната цел на младежкото придвижване е повишение на физическата правоспособност на младежите и насърчаване на трайни на практика умения и подготвеност за верни дейности при пожари и бедствия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР