Ученици – доброволци към съвета по наркотични вещества към Община

...
Ученици – доброволци към съвета по наркотични вещества към Община
Коментари Харесай

Ученици участваха в симулативен процес, с обвинение за управление на МПС след употреба на наркотици, в Ден на отворените врати в РС и РП – Кюстендил

Ученици – доброволци към съвета по наркотични субстанции към Община Кюстендил, участваха в привиден правосъден развой, в Ден на отворените порти в Районен съд и Районна прокуратура в Кюстендил. Те влязоха в функциите на арбитър от Районен съд, в състав с двама правосъдни заседатели, прокурор, обвинен и юрист, полицейски чиновници, очевидци и движимости лица.

Делото бе с предмет – ръководство на МПС от малолетно лице след приложимост на наркотични субстанции – марихуана и екстази. Обвиняемият е управлявал автомобила на родителите си без удостоверение за ръководство, като преди полицейската инспекция е блъснал домашно куче, разхождано от собственичката си. Той пледира – почтен, като съобщи пред съда, че е изпушил една цигара марихуана в Нидерландия, където същата е позволена. Що се отнася до кучето, той добави, че то единствено се е нахвърлило върху автомобила.

Съдебният състав бе направляван от заместител административния началник на районен съд – Кюстендил, арбитър Светослав Петров, а районният прокурор Албена Разсолкова и нейните заместници- Радостина Стоянова и Крум Крумов бяха ментори на прокурора, юриста и очевидците по делото. След като завърши правосъдното разследване, съдът прочете присъдата си, като призна подсъдимия за отговорен в закононарушение по член 343б, ал.3 от Наказателен кодекс и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 8 месеца, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 години, както и наказване „ отнемане от правото да ръководи МПС “ за период от 8 месеца.

Гост на симулативния развой бе митническия чиновник Ива Тодорова, шеф бранш „ Борба с наркотрафика “. Тя разяснява пред учениците заплахите, които крие използването на божествен газ, като даде образец с Англия, където всяко трето дете развива невропатия. Тодорова заостри вниманието на децата и върху използването на марихуана, която все по –често се примесва със синтетични опиати, на фентанил и на друсан чай.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР