Учените се приближиха една стъпка по-близо до откриването на еликсир

...
Учените се приближиха една стъпка по-близо до откриването на еликсир
Коментари Харесай

Учените са близо до „еликсир на живота“, след като откриха как да препрограмират имунните клетки

Учените се приближиха една стъпка по-близо до откриването на „ балсам на живота “ – и той може да работи единствено след едно отнасяне.

Boffins са намерили метод да препрограмират тип бели кръвни кафези, наречени Т-клетки, които нормално оказват помощ на имунната система да се бори с заболяванията. И като се изключи че способстват за по-ниско телесно тегло и усъвършенстван метаболизъм, тези Т-клетки нападат и „ стареещите кафези “ – които са виновни за доста от заболяванията, с които се борим по-късно в живота. С напредването на възрастта стареещите кафези стопират да се възпроизвеждат и да се натрупват в телата ни – което може да докара до нездравословно инфектиране.

Сега екип от Cold Spring Harbor Laboratory, Ню Йорк, генетично модифицира Т-клетките в CAR (химерен антигенен рецептор) Т кафези, с цел да нападат стареещи кафези. Изследователите използваха лекуването върху мишки - и ние останахме изумени от резултатите. Според изследването, оповестено в списанието Nature Aging, мишките са живели по-здравословен живо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР