Учените се натъкнали на фрагменти от челюсти със зъби на

...
Учените се натъкнали на фрагменти от челюсти със зъби на
Коментари Харесай

Откриха най-древните останки от Хомо сапиенс извън Африка

Учените се натъкнали на фрагменти от челюсти със зъби на античен човек в пещерата Мислия в региона на планината Кармел в северната част на страната.

Находката била направена от екип, управителен от Израел Хершковиц, професор в катедрата по антропология и анатомия на университета в Тел Авив.

"Тази находка свидетелства за това, че Хомо сапиенсът е участвал отвън рамките на Африка доста по-рано, в сравнение с се считаше до момента. Откритието радикално ще промени визиите ни за разпространяването на актуалния човек и за историята на неговата еволюция ", посочи проф. Хершковиц.

Световните организации цитираха известието на пресслужбата на университета в Тел Авив.

"Възрастта на челюстната кост със зъби, открита в пещерата Мислия, възлиза на 177-194 хиляди години. Находката е доказателство за това, че актуалните хора са населявали Източното Средиземноморие 50 хиляди години по-рано, в сравнение с се считаше до момента ", се споделя в прессъобщението.

Досега антрополозите считаха, че актуалните хора са се появили в Африка преди 160-200 хиляди години, еволюирали са и са почнали да мигрират от този континент преди към 100 хиляди години.

Най-ранните остатъци на актуален човек, открити отвън рамките на Африка, също бяха открити в Израел и те датираха отпреди 90-120 хиляди години.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР