Учените са провели проучване и са идентифицирали най-добрите страни, в

...
Учените са провели проучване и са идентифицирали най-добрите страни, в
Коментари Харесай

Къде да бягаме при ядрен апокалипсис? Посочиха най-добрите страни за оцеляване

Учените са провели изследване и са разпознали най-хубавите страни, в които можете да оцелеете при нуклеарен апокалипсис. Те показаха рейтинга в публикация, оповестена в списание Risk Analysis.

Най-добрите страни за оцеляване

Изследователите Мат Бойд и Ник Уилсън са планували въздействието на световните произшествия върху 38 островни страни. Те преглеждат както породени от индивида, по този начин и естествени бедствия, които биха могли да унищожат по-голямата част от популацията на Земята, в това число нуклеарна война и астероиден удар. Учените взеха поради фактори като скоростта на възобновяване на района за произвеждане на храна и сила, както и съществуването тук-там за скриване и изчакване на всеобщи бедствия.

Те заключиха, че в такива случаи хората в Нова Зеландия и Австралия имат максимален късмет за оцеляване. Следват Исландия, Соломоновите острови и Вануату, група острови в южната част на Тихия океан. Добри шансове за оцеляване след бедствието има в Индонезия, Филипините и Мавриций.

Нова Зеландия

Нова Зеландия се счита за най-безопасното място при положение на нуклеарен апокалипсис, защото е устойчива на внезапни промени в температурата и е заобиколена от океан, който защищава от резултатите на нуклеарната зима. Освен това тя няма нуклеарни оръжия, тъй че огромните страни надали ще я нападат. В най-лошия случай Нова Зеландия ще загуби 61% от реколтата си, само че въпреки всичко ще резервира задоволително храна, с цел да оцелее. Основният проблем е прекъсването на търговията с Англия и Съединени американски щати, както и ненадеждните източници на енергийни доставки и слабата промишленост.

Австралия и Исландия

Друг водач, Австралия, има голямо количество храна, която ще помогне на хората да оцелеят при положение на загуба на животни и годишна продукция. Исландия е по-застрашена заради участието си в НАТО, само че има доста източници на възобновима сила, както и огромни ресурси от риба.

" Технологичното общество може да се срине даже в тези страни, които имат максимален късмет за оцеляване. Това може съществено да попречва съдействието, координацията и производството на храни ", означават създателите на проучването. „ Търговията с храни, сила, съставни елементи и експертен опит е от значително значение за увеличение на възможностите за оцеляване в лицето на суровите климатични въздействия и каскадните въздействия върху доста човешки и екологични системи. “

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР