Учените са открили доказателства за съществуването на древна цивилизация под

...
Учените са открили доказателства за съществуването на древна цивилизация под
Коментари Харесай

Има ли древна цивилизация под ледовете на Антарктида?

Учените са разкрили доказателства за съществуването на антична цивилизация под ледовете на Антарктида. Снимките от отдалечено сондиране от задачата IceBridge при авиационни тествания на Advanced Topographic Laser Altimeter System (ATLAS) на НАСА демонстрират, че на 2,3 километра под леда е ситуирано антично човешко населено място.

Водещият академик на програмата, Натан Боровиц споделя: „ Съществува доста дребна възможност за неточност, точно по тази причина бяхме толкоз учудени, когато забелязахме тези аномални особености на фотосите на лидара ”. Също по този начин откривателят на морските ледове от центъра за полети „ Годард ” на НАСА прибавя: „ Сега можем единствено да гадаем какво е това и какви функционалности е изпълнявало, и стартът на ICES-2 през 2017 година може да докара до други огромни открития и по-дълбоко схващане на геоморфологичните особености на Антарктида ”.

Водещият археолог в университета на Калкута – Ашока Трипатхи, твърди, че фотосите потвърждават за съществуването на сходно населено място.

Трипатхи споделя: „ Това безспорно са черти на един тип структури човешко произвеждане, напомнящи някакви пирамидални структури. Картините демонстрират ясно не това, което би трябвало да чакаме от естествени геоморфологични формирания, срещащи се в природата. Тук имаме ясно удостоверение за човешко инженерство. Единственият проблем се заключава в това, че тези фотоси са направени в Антарктида под 2-километров лед. Нямаме никакво пояснение за това в този миг “.

Също по този начин твърди и, че: „ Тези фотоси просто отразяват дребна част от общата територия на Антарктида. Възможно е да има доста други сходни сектори, които са покрити с лед. Това просто ни демонстрира какъв брой елементарно е да подценим размерите и мащабите на античните човешки селища “.

Според историкът и картограф Кристофър Адам откритите остатъци са част от починала цивилизация. Той дава следното пояснение: „ Една от най-загадъчните карти в историята е картата на адмирал Пири Реис от 1513 година, на която е изобразен северният бряг на Антарктида. Най-невероятното на тази карта е това, че тя демонстрира бреговата линия на Антарктида без какъвто и да било лед. Как е допустимо това, когато изображенията на бреговата линия на подледниковата Антарктида са били видяни чак след развиването на георадара през 1958 година? Може би Антарктида не всеки път е била покрита с ледена завивка? Новото изобретение може да е удостоверение, че това е допустимо “.

„ Леко изместване на полюсите или на оста на въртене на Земята в исторически времена допустимо са единственото рационално пояснение, което идва мислено, само че наложително би трябвало да проведем повече проучвания, преди да създадем каквото и да било умозаключение. “

Автор: Божидара Иванова

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР