Учените са открили, че антибиотикът клофазимин може да се използва

...
Учените са открили, че антибиотикът клофазимин може да се използва
Коментари Харесай

Учени с откритие за лечението на рака на гърдата

Учените са разкрили, че антибиотикът клофазимин може да се употребява по време на химиотерапия при лекуване на рак на гърдата в напреднала фаза. " Антибиотикът забавя съществено растежа на тумора и метастазите ", сподели професор В. Катанаев, завеждащ Катедрата по фармакология на Медицинския факултет в Женева пред РИА Новости.
Екип от учени от Биомедицинския факултет на Далекоизточния федерален университет в Швейцария, Университета в Лозана и Женева, дружно с Университетската болница в Женева, разгласиха в медицински издания резултатите от проучванията си. Според една от оповестените публикации, антибиотикът клофазимин - добре познато лекарство за проказа - може да се употребява по време на химиотерапия за една от най-тежките форми на рак на гърдата. Изследвания върху гризачи са потвърдили, че той работи като блокер на WNT-сигнализиращите пътища. Те разрешават на тумора да пораства и метастазите се популяризират бързо, осведоми БГНЕС.
" Изглеждаше, че до през днешния ден на пазара няма медикаменти, способни да потискат функционалностите на WNT-сигнализиращите пътища. До скоро и най-напредналите изследвания не откриваха такива средства. Ние ясно доказахме в нашето изследване, че клофазиминът, който обичайно се употребява за лекуване на проказа е кадърен дейно да потиска Wnt-сигнализиращите пътища. “ добави Катанаев.
Особено скъпо е, че лекарството има изненадващо дребен брой странични резултати при естествени дози, означи той. " Искрено се надяваме, че нашето изобретение ще инициира огромни клинични изследвания като част от противораковата терапия ", споделя ученият.
Катанаев добави, че новият механизъм на деяние на лекарството и неговата комбинируемост с обичайна химиотерапия вършат клофазимина един от най-обещаващите претенденти за противораков медикамент при лекуване на рака на гърдата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР