Учените са измислили идеалния начин да установят контакт с извънземни

...
Учените са измислили идеалния начин да установят контакт с извънземни
Коментари Харесай

Най-добрият начин за контакт с извънземни е играта на шах

Учените са измислили идеалния метод да открият контакт с извънземни – като ги поканят на партия шах, написа Daily Star. Те имат вяра, че това може да помогне на човечеството да стартира връзка с галактическите си съседи, в случай че равнищата на развиване на цивилизациите са прекомерно разнообразни. Учените конструирали обновено обръщение, което да се популяризира в Космоса, съдържащо разпоредбите на играта – нещо като писменост, на която да споделяме с високоразвити братя по разсъдък.
Според тях обаче, връзката в играта ще отнеме десетки или стотици хиляди години заради големите дистанции. Съществуват доста дейни планове за търсене на извънземен разсъдък (SETI). Немалко са и опитите за изпращане на послания към вселената. Това докара до основаването на организация с нестопанска цел, наречена Messaging Extraterrestrial Intelligence.
Джонатан Джианг от Лабораторията за реактивни мотори на НАСА, който е съавтор на новото галактическо обръщение Beacon In The Galaxy, сподели, че няма нищо неприятно в предходните опити, само че през днешния ден науката разполага с технологията, нужна сегашните послания да съдържат много повече детайлности. „ През последните години открихме хиляди екзопланети спрямо 1974 година, когато не знаехме дали въобще има планети отвън нашата Слънчева система. Сега знаем, че множеството звезди са домакини на планети. Знаем, че тези, които биха могли да одобряват софтуерен живот, са относително постоянно срещани и евентуално има доста евентуални „ домашни “ планети в нашата вселена “ – разяснява той.
Според Филип Розен, пенсиониран инженер-енергетик и съавтор на публикацията, предлагането на игра на шах може да „ даде визия за мисловните процеси на логиката, тактиката и планирането “ на цивилизацията. „ Установяването на такава обща основа за съгласие ще улесни по-задълбочените връзки “ – счита той.
Андерс Сандберг от Оксфордския университет напомни, че при изпращането на задоволително мощен сигнал има и механически провокации, както и „ яростен спор “ дали е рационално да се направи това. Според него има опасения, че земното обръщение до звездите може да бъде просто предоставяне на „ адрес “ на нападателни извънземни къде да изпратят „ военен флот “. Сандберг въпреки всичко счита, че рискът е нищожен, само че предлага човечеството първо да „ стане по-добро във вземането на взаимни решения като един тип “ и след това да се опита да поддържа връзка с други галактики.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР