Учените от университетския колеж в Лондон са идентифицирали шест свойства

...
Учените от университетския колеж в Лондон са идентифицирали шест свойства
Коментари Харесай

Учени: Тези шест черти на характера гарантират успех в живота

Учените от университетския лицей в Лондон са разпознали шест свойства на характера, които са устойчиво свързани с сполучлива кариера, оповестява " Би Би Си ". Отбелязва се, че всяко от свойствата има своите дефекти, които са свързани с неговата несъразмерна приложимост. Значението на едно или друго свойство на характера се дефинира от работата, която вършите.

Тестът за свойствата на характера, създаден от експертите, има за цел да покаже водачите.

1. Добросъвестност

След IQ добросъвестността се счита за един от главните индикатори за бъдещия триумф в живота. Добросъвестните хора са значима част от екипа.

Това качество е значимо за сполучливото стратегическо обмисляне, само че с несъразмерна приложимост, добросъвестността прави служителя по-малко еластичен и неподвижен.

2. Приспособимост

Хората с тази характерност могат по-добре да устоят стресови обстановки, защото не разрешават на възприятията да повлияят на решенията, които вземат.

3. Приемане на несигурността

Служител с развита приемливост към неустановеност е в положение да вземе поради доста разнообразни гледни точки при вземането на решение. Той е по-малко податлив към канони. Освен това такива служащи са по-склонни да реагират на смяната.

4. Любопитство

Вроденият интерес към всичко ново има доста преимущества. Любопитен служащ е по-гъвкав при избора на решения, също така е по-лесно да се научат нови неща, защищава от претоварване и усилва удовлетвореността от работата.

В същото време прекомерно развитото любознание може да докара до това, че човек да не може да се концентрира върху съответен план.

5. Смелост

За водач, способността да се оправя със комплицирани обстановки е една от най-важните черти на характера. Ръководителят би трябвало да взима решения, които ще доведат до позитивен резултат, даже в случай че за това би трябвало да преодолеете голям брой спънки и загради.

6. Духът на конкуренцията

В най-хубавия случай тази линия служи като мощна мотивация за спомагателни старания. В най-лошия случай, обаче, това може да докара до разделяне в колектива.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР