Учените от НАСА продължават да смайват света не само с

...
Учените от НАСА продължават да смайват света не само с
Коментари Харесай

Учени от НАСА ще садят картофи на Марс

Учените от НАСА не престават да смайват света освен с откритията си, само че и с концепциите си, които от време на време звучат много куриозно. Такъв е случая и с последната им концепция да отглеждат картофи на Марс.

Всъщност екип от учени от американската галактическа организация се е нагърбил с нелеката задача да отглежда картофи в условия, които доста наподобяват изискванията на алената планета.

Целта на експериментаторите и да се опитат да отгледат тези растения в извънредно неподходящи условия, с цел да са сигурни, че при потребност те биха избавили живота на Земята.

По този забавен и новаторски план работят Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство на Съединени американски щати (НАСА) и Международният център за картофа (IPC).

Експертите от двете организации се надяват да почерпят от опита скъп опит, който да им помогне и за в бъдеще да се оправят с развъждането на разнообразни растителни култури на Марс.

 Картофи

Опитите за отглеждане на картофи в неподходящи условия, сходни на Марс, към този момент се провиждат в Перу. Изборът на място не е инцидентен. Съставът на почвата в пустинята в Перу оптимално се приближава до тази на Марс.

Успешната реализация на този план ще даде подтик на плана за колонизация на Марс. Той ще реши един от главните проблеми пред първите заселници - изхранването.

Сред второстепенните цели на научния екип е да се ускори натиска върху управляващите за финансиране на развиването на земеделието в разнообразни райони на света, опустошени от естествени бедствия и стихии.

По думите на Джоел Ранк, който е измежду участниците в плана, експериментното развъждане на картофи при неподходящи условия е добър метод да научим повече за резултата, който климатичните промени ще имат върху растителните култури.

Какъв по-добър метод за схващане на климатичните промени има от това да отглеждаме растения на планета, която безусловно е умряла преди 2 милиарда години, пита Ранк.

Важно е хората да схванат, че в случай че успеем да отглеждаме картофи при рискови климатични и естествени условия, сходни на тези на Марс, ще можем да спасим живота на Земята.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР