Ученичката, която беше приета в болница, след като пи алкохол

...
Ученичката, която беше приета в болница, след като пи алкохол
Коментари Харесай

Колабирала от пиене ученичка е с коронавирус

Ученичката, която беше призната в болница, откакто пи алкохол до пристъп по време на онлайн урок, е с ковид, съобщи Българска национална телевизия.

Една от колабиралите ученички след приложимост на алкохол в Благоевград по време на онлайн образование при започване на седмицата остава на лекуване в болница " Пирогов ". Момичето е в общо положително положение, само че е под лекарско наблюдаване, защото се оказа инфектирано с COVID-19.

По случая с пияните ученички e назначена инспекция от Регионалното ръководство на образованието в Благоевград, както и от отдел " Закрила на детето ". Към момента няма осъдени преподаватели по отношение на случая.

От просветителния инспекторат в Благоевград са поискали отчети от шефовете и класните ръководители на учебните заведения, в които двете девойки се образоват.

Две ученички колабираха след приложимост на алкохол

Двете шестокласнички си проведоха алкохолно празненство рано сутринта във вторник, когато трябвало да бъдат в онлайн час. Похвалиха се и с пост в обществените мрежи.

Едното момиче беше открито в безпомощно положение от майка си в жилището, където двете деца използвали алкохол.

Съсед откри другата ученичка в асансьора, също в тежко положение. След случая са извършени диалози със фамилиите на девойките. Няма информация пълновръстен да им е дал алкохола.

" Ние издадохме заповед със наложителни наставления, като тук концепцията е в посока превантивност. Изискали сме педагогическия съвет и на двете учебни заведения да прегледа и набележи ограничения и за една предварителна защита по повод използването на било то цигари, било то алкохол и така нататък ", сподели Методи Попов от РУО – Благоевград.

Възрастовата граница на децата, употребяващи алкохол, внезапно спада през последните години. Това демонстрират наблюденията на специалистите от Общинския съвет по наркотични субстанции в града.

" Да кажем в пети - шести клас към този момент има деца с опит - това демонстрира една голяма празнота в тези деца, това демонстрира, че те не могат да контактуват между тях, това демонстрира, че те са отегчени от метода на живот, който водят и търсят нещо ново, търсят други прекарвания, които си мислят, че по този метод ще ги намерят ", споделя ръководителят на Областния съвет по наркотични субстанции в Благоевград Магдалена Рахова.

С двете девойки и техните фамилии ще работят експерти от отдел " Закрила на детето ". От двете учебни заведения, в които се образоват девойките, отхвърлиха да разясняват случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР