Учени във Великобритания провеждат първите клинични тестове за прилагане на

...
Учени във Великобритания провеждат първите клинични тестове за прилагане на
Коментари Харесай

Изпробват екстази при лечение на алкохолизъм

Учени във Англия организират първите клинични проби за използване на медикамента 3,4-метилен-диокси-мета-амфетамин (MDMA), по-известен с уличния си прякор Екстази за лекуването на алкохолна взаимозависимост.

Изследователите от Лондонския Импириъл Колидж оповестиха, че са получили етично утвърждение да проведат опит в дребен мащаб с хора, лекуващи се от алкохолна взаимозависимост в град Бристол. В опита ще вземат участие 20 пациенти алкохолици с несполучливи опити за лекуване, чиито психотерапевтични сеанси ще преминат под въздействието на 99,99 чист MDMA.

MDMA e емпатоген, или медикамент, който предивизвиква усеща на обич, обществена съгласуваност и съпричастност. Учените считат, че това ще помогне на хората с алкохолна взаимозависимост да получат по-добър резултат от психотерапията.

По-ранни клинични изследвания демонстрират, че психотерапията, подкрепена от MDMA, може да бъде ефикасна при лекуване на контузия и тревога. В малко изследване от 2010 година повече от 80% от пациентите с пост-травматично стресово разстройство са престанали да демонстрират признаци на болестта след две лечебни сесии, извършени при следена приложимост на MDMA.

В изявление за HuffPost през 2015 година Рик Доблин, изпълнителен шеф на Мултидисциплинарната асоциация за психеделични проучвания – организация, работеща за повишение на осведомеността и поддръжка на проучванията на психеделици за медицински цели, изяснява по какъв начин MDMA може да помогне на пациентите, страдащи от контузия.

Има неправилно разбиране, че тези медикаменти са рискови, тъй като карат хората да губят надзор, споделя Доблин. Но съгласно него стремежът да държим нещата под надзор постоянно пречи за лекуването на тези разстройства. „ Когато някой успее да се освободи от навика да управлява страстите си или да потиска това, което усеща, може да последва изненадващо лекуване “.

Други експерти в региона обаче са длъжни да изкажат своето предизвестие против използването на MDMA за развлекателни цели. Неконтролираната приложимост може да има негативни последици, както психически, по този начин и физически – гадене, мускулно напрежение, студени тръпки, а при по-големи дози и внезапно повишаване на телесната температура, което може да има съдбовни последици.

Източник: Huffington Post

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР