Учени в САЩ се надпреварват да разберат как да използват

...
Учени в САЩ се надпреварват да разберат как да използват
Коментари Харесай

Революция! Трансплантираха свински бъбрек на човек в мозъчна смърт. Вече месец функционира нормално

Учени в Съединени американски щати се надпреварват да схванат по какъв начин да употребяват скотски органи за избавяне на човешки животи. Телата, дарени за проучвания, оферират благоприятни условия за подготовка.

Последният опит, за който беше оповестено в сряда, е изработен в медицинския център “Лангонхелт ” на Нюйоркския университет. При него за най-дълъг интервал от време действа свински бъбрек трансплантиран на човек, въпреки и умрял. Органът продължава да работи и откривателите наблюдават активността на бъбрека към този момент втори месец.

“Дали този орган в действителност ще работи като човешки орган? Засега наподобява, че е по този начин “, споделя предАсошиейтедпресд-р РобъртМонтгомъри, шеф на Института за трансплантации “Лангон ” към Нюйоркския университет.

Възможността един ден свинските бъбреци да оказват помощ за облекчение на острия дефицит на органи за трансплантация убеждава фамилията на 57-годишния Морис “Мо ” Милър от щата Ню Йорк да подари тялото му заексперимента.

“Борех се с това “, споделя сестра му Мери Милър-Дъфи предAсошиейтедпрес. “Но той обичаше да оказва помощ на другите и мисля, че брат ми би желал това “.

“Той ще бъде вписан в медицинските книги и ще живее постоянно “, прибавя тя.

Това е последният от поредност опити, които възраждат вярата за трансплантация на органи от животно на човек след десетилетия на крах, защото имунната система на хората не приема непознатата тъкан. Различното този път е, че прасетата се модифицират генетично, тъй че органите им да подхождат по-добре на човешките тела.

Повече от 100 000 пациенти са включени в американския лист на нуждаещи се от трансплантация, а хиляди умират всяка година в очакване, отбелязваАсошиейтедпрес.

Gospodari.com

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР