Учени в Египет откриха древен саркофаг, за който се смяташе,

...
Учени в Египет откриха древен саркофаг, за който се смяташе,
Коментари Харесай

Грандиозно откритие в Египет. Откриха ли тялото на Александър Велики?

Учени в Египет откриха античен саркофаг, за който се смяташе, че може да е на Александър Велики, заяви The Telegraph.

Находката е на към 2000 години. Учени оповестиха, че е извънредно добре непокътната, тъй като от две хилядолетия до нея не се е докосвала човешка ръка.

Снимка: БТА/AP

Имаше подозрение, че това може да е мястото, където са сложени останките на великия гръцки държател. В последна сметка в него бяха открити телата на три мумии, които принадлежат на един жанр.

30-тонният саркофаг е открита на дълбочина 5 метра под повърхността на земята. Работници по нехайство откриват този към 2000-годишен саркофаг по време на строителството на жилищна постройка. Той е най-големият саркофаг, намиран в Александрия, което провокира редица спекулации и теории в локални и интернационалните медии.

 

Все отново мумиите не са в положително положение. Вероятно гробницата е принадлежала на значим държател от интервала на Птолемеите.

Знае се, че останките на Александър Велики са били съхранявани в Александрия. Те дълго време са били обществено изложени, като епохи наред велики владетели са се покланяли пред тях.

В последна сметка в един миг от историята саркофагът с тялото просто изчезва. И до през днешния ден учени се пробват да го открият.

Източник: fakti.bg/ Росен Стойчев

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР