Учени установяват, че в пещерите на Антарктида се крият неизвестни

...
Учени установяват, че в пещерите на Антарктида се крият неизвестни
Коментари Харесай

Учени установяват, че в пещерите на Антарктида се крият неизвестни живи същества

Учени откриват, че в пещерите на Антарктида се крият незнайни живи същества …Вулканичната пара разтопява антарктическия лед и се появяват пещери, в които учените откриват следи от флора и фауна, принадлежащи на типове живи организми, непознати за науката.Преди се е считало, че Антарктида е пуста ледена пустиня, само че това не е по този начин. Според последните изследвания, на Южния полюс има голямо биологично многообразие, само че тази флора и фауна живее най-вече под леда.Учени от Австралийския народен университет са разкрили обширни пещерни системи към един от настоящите вулкани на Антарктида. Екипът има вяра, че климатът в тези пещери може да бъде задоволително топъл, с цел да поддържа доста разнообразни типове животни и растения.

 Учени откриват, че в пещерите на Антарктида се крият незнайни живи същества
Учени откриват, че в пещерите на Антарктида се крият незнайни живи съществаУчените изследват върха на Еребус, който е деен вулкан на остров Рос, и откриват голяма мрежа от пещери, когато вулканичната пара разтопява леда.Четете още: Топенето на айсберги в Антарктида ще докара до ледникова ера на ЗемятаИзследователите другар ДНК проби, съответстващи на мъхове, водорасли и някои дребни безгръбначни. Но и откриват няколко последователности на ДНК, които не подхождат на никои известни организми. Това значи, че в тези пещери има към момента незнайни растителни и скотски типове, които чакат своите откриватели.
Водещият откривател Каридуен Фрейзър изяснява:„ Резултатите от нашата работа дават доста завладяваща визия за това какво може да се крие под леда в Антарктида. “Учените възнамеряват да проведат доста по-дълга експедиция дълбоко в тези пещери, с цел да се опитат да открият следи от непознати антарктически същества.Някои откриватели допускат, че надълбоко в ледените тунели съществуват цели неповторими екосистеми!И това е единствено началото, тъй като сега науката познава 15 дейни вулкана на територията на Антарктида и евентуално всеки е заобиколен от мрежа от подледникови пещери, в които живеят типове, незнайни до в този момент на човечеството.Какво ли се крие в дълбоките пещери на Антарктида …?Следвайте ни …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР