Учени успяха да „събудят“ микроби и да ги накарат да

...
Учени успяха да „събудят“ микроби и да ги накарат да
Коментари Харесай

Учени „събудиха“ микроби на 100 милиона години

Учени съумяха да „ разсънят “ микроби и да ги накарат да се развъждат, откакто са престояли повече от 100 милиона години на морското дъно. Проучването дава сериозна вяра за откриването на живот на Марс, защото от години се счита, че той евентуално ще е под формата на микроби, написа „ Индипендънт “.

Организмите са част от най-стария морски седимент в миналото проучен. Той е бил изваден преди 10 години от морското дъно на Тихия океан. Учените са изкопали дъното на 75 метра дълбочина преди да вземат проби и на общо 6000 метра под морската повърхнина.
НАСА е все по-близо до откриването на живот на Марс техен робот потвърди, че е допустимо микроби да се приспособяват към най-бруталния климат на Земята, сочи ново проучване
Микробите са навлезли в стадии сходен на сън, с цел да пестят сила. Били са дейни за последно когато динозаври са ходели по Земята ни.

„ Знаехме, че евентуално има живот в тези дълбоки седименти покрай континентите, тъй като почвата е цялостна с органична материя. Но това, което открихме е необикновено “, споделя създателят на изследването Стивън Д’Хонд.

Експериментите дават вяра на учените, че в случай че в каменистата почва на Марс има някакви остатъци от живот, те ще могат да бъдат „ събудени “ в лаборатория.

Според Д’Хонд е изумително да се следи живот в най-стария седимент в света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР