Учени създадоха изкуствена растителност, която превръща въглеродния диоксид в използваемо

...
Учени създадоха изкуствена растителност, която превръща въглеродния диоксид в използваемо
Коментари Харесай

Изкуствена растителност превръща въглероден диоксид в гориво

Учени сътвориха изкуствена растителност, която трансформира въглеродния диоксид в използваемо гориво, написа в нова обява в списание „ Нейчър енърджи “.

Новата технология е основана на правилото на фотосинтезата, когато въглеродният диоксид се трансформира в глюкоза и О2. „ Изкуствените листа “ повтарят този развой и благодарение на чаров оксид създават метанол и О2.
Парниковите газове в атмосферата с рекордни равнища Според учените за последно Земята е претърпяла сходна централизация на въглероден диоксид преди към 3 милиона години
Метанолът може да се събира и да се употребява като гориво, защото при загряването му водата се изпарява и основава сила.

„ Следващата стъпка е да си партнираме с промишлеността в основаването на по-добри и огромни сходни системи “, споделя инженерният професор Йимин Ву от университета във Ватерло. По думите му няколко години ще бъдат нужни преди процесът да се комерсиализира.

„ Това изобретение е извънредно вълнуващо. Промените в международния климат са съществени и по този начин можем да помогнем в намаляването на нездравословните излъчвания въглероден диоксид “, добавя Ву.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР