Учени съобщиха, че са открили имунни клетки, които могат да

...
Учени съобщиха, че са открили имунни клетки, които могат да
Коментари Харесай

Изключителен пробив: Учени откриха универсалния убиец на всички видове грип!

Учени оповестиха, че са разкрили имунни кафези, които могат да се борят с всички известни вируси на грипа в проучване, приветствано като " извънреден пробив ", който може да докара до универсална еднократна ваксина против нерядко смъртоносната болест, написа zdrave.to.

``
реклама

Според Световната здравна организация епидемиите от грип, най-вече сезонни, убиват стотици хиляди хора всяка година.

Поради мутиращите варианти формулите за ваксина би трябвало да се актуализират постоянно, предлагайки единствено краткотрайна отбрана в сегашния миг.

Изследователите от Австралия споделят, че " убийствените Т-клетки " - открити в над половината от популацията на света - са посочили по време на тестванията успеваемост в битката с всички нормални типове грип.

Това значи, че клетките евентуално могат да бъдат употребявани за създаване на изчерпателен грипен палач, който не би трябвало да се трансформира годишно и даже ще бъде ефикасни при хора, които естествено не ги имат.

" Грипните вируси непрестанно мутират, с цел да избегнат разпознаването от нашата имунна система. Те са извънредно разнородни, което прави съвсем невъзможни предварителната защита и имунизацията против варианта, който ще провокира идната грипна пандемия ", споделя Мариос Куцакос, откривател в институт " Дохърти “ към университета в Мелбърн.

Т-клетките са тип бели кръвни телца, които бродят из тялото в сканиране на аномалии и инфекции. Те са от значително значение за човешкия имунитет против голям брой заразни бактерии и вируси.

Така наречените " универсални убийци " - Т-клетките, са неповторими по това, че могат непосредствено да се прицелват и убиват други инфектирани кафези.

Куцакос и неговите сътрудници са употребявали масспектрометрия - сканираща техника, която оказва помощ на обособени молекули въз основа на тяхната маса - да разпознават елементи от вируса, които се срещат във всички варианти грип и са открили, че убийствените Т-клетки могат дейно да се борят с вариациите на грип А, В и С.

Грипът е изключително рисков за възрастни хора, деца и хора с нарушена имунна система, както и за някои етнически групи, които в никакъв случай не са развивали имунен отговор на болестта.

Екипът на проучването е патентовал откритието си, а откривателите се надяват, че това ще им разреши да разработят универсална противогрипна ваксина " за понижаване на въздействието на пандемията и сезонния грип по света ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР