Учени разкриват, че може би още преди 40 000 години

...
Учени разкриват, че може би още преди 40 000 години
Коментари Харесай

Едни От Най-Старите Пещерни Рисунки В Света Разкриват Неподозирани Факти За Предшествениците Ни

Учени разкриват, че може би още преди 40 000 години хората са определяли времето и са имали знания за това, по какъв начин позицията на звездите постепенно се трансформира в продължение на хиляди години.

Изводите демонстрират, че античните хора са разбирали резултата, породен от последователното пренасяне на ротационната ос на Земята. Откриването на това събитие, наречено казус на равноденствието, до момента беше приписвано на античните гърци.

По времето, когато неандерталците към този момент са изчезнали и може би преди цяла Европа да бъде обитаема, хората са можели да дефинират дати в границите на към 250 години обратно във времето, демонстрира ново изследване.

Откритията демонстрират, че астрономическите прозрения на античните хора са били доста по-големи, в сравнение с се смяташе до момента. Именно тези познания може да са подкрепили навигацията в намерено море, която е в основата на праисторическата човешка миграция.

Учени от университетите в Единбург и Кент са изследвали детайлности за палеолитно и неолитно изкуство, включващи знаци на животни в обекти открити в Турция, Испания, Франция и Германия. Те разкрили, че на всички места античните хора употребявали еднакъв способ за записване и следене на дати, основаващ се на комплицирана астрономия, макар че рисунките са отделени във времето с десетки хиляди години или се намират на хиляди километри една от друга.

Изследователите изяснили по-ранни констатации от изследване на изрисувани и гравирани камъни в един подобен обект – Гьобекли Тепе в модерна Турция. Той се дефинира, като монумент на опустошителния удар на комета, станал към 11 000 година пр.н.е. Смята се, че този удар е причина за дребна ледникова ера, известна като интервала на „ късен дриас “, един климатографски интервал на рисково изстудяване.

Учените са декодирали и това, което евентуално е най-известното антично произведение на изкуството – Lascaux Shaft Scene във Франция. Сцената, която пресъздава обречен на смърт мъж и няколко животни, може да отбелязва различен удар на комета, случил се към 15200 година пр.н.е., демонстрират откривателите.

Екипът удостовери своите констатации, като съпоставя възрастта на доста пещерни рисунки, посредством химическо датиране на употребяваните бои, с позициите на звездите в антични времена, планувани и получени от комплициран програмен продукт.

Най-старата статуя в света, Лъвът-човек от пещерата Хохленщайн-Стадел, от 38 000 година прочие Хр., също се оказва, че дава отговор на тази антична система за отчитане на времето.

Д-р Мартин Суиттман от Инженерния факултет на Университета в Единбург, който управлява изследването, споделя: „ Ранното пещерно изкуство демонстрира, че хората са имали напреднали знания за нощното небе по време на последната ледникова ера.

Тези открития поддържат теорията за множеството въздействия на кометите в хода на човешкото развиване и евентуално ще революционизират метода по който възприемаме праисторическите популации “./Мегавселена
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР