Учени откриха комбинация от два препарата, която дава много добри

...
Учени откриха комбинация от два препарата, която дава много добри
Коментари Харесай

Откриха комбинация от препарати, ефективна срещу COVID-19

Учени откриха композиция от два препарата, която дава доста положителни резултати при лекуването на новия ковид, съобщи електронното издание Юрикалърт, като се базира на известие на Токийския университет.

Японски, американски и английски откриватели са комбинирали препаратите цефарантин, който се употребява при възпаления, и нелфинавир, утвърден за лекуването на инфекцията от вируса ХИВ. Резултатите от изследванията демонстрират, че лечението с тях дейно потиска вируса SARS-CoV-2, съобщи Българска телеграфна агенция.

Препаратът цефарантин не разрешава на вируса да доближи до клетките, като му пречи да се свърже с протеин на клетъчната мембрана. Нелфинавирът пък попречва вируса да се възпроизвежда вътре в клетката. Тъй като двете медикаменти имат разнообразни антивирусни механизми, потреблението им в композиция може да бъде доста дейно при пациентите.

Компютърни модели демонстрират, че комбинираната терапия с цефарантин и нелфинавир форсира изчистването на вируса SARS-CoV-2 от белия дроб на пациента. Това може да стане за 4,9 дни. Предстоят още изпитвания на комбинацията сред двата препарата, преди да стартира да се ползва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР