Учени от Виенския технически университет са създали алтернатива на промишленото

...
Учени от Виенския технически университет са създали алтернатива на промишленото
Коментари Харесай

Велосипед превръща солената вода в питейна


Учени от Виенския механически университет са основали опция на промишленото филтриране на водата. Мобилната система за обезсоляване на водата е на ниска цена и щадящ околната среда и естествените запаси метод за филтриране и приемане на питейна вода от морска.
Над 2 милиарда души през днешния ден нямат достъп до чиста питейна вода. Всяка година над 361 000 деца на възраст под пет години умират от стомашно-чревни разстройства, дължащи се на неприятни санитарни условия и рискова за здравето вода. Заплахата от дефицит на вода в международен мащаб нараства, въпреки че в региони с малко сладководни запаси солената вода към този момент се пречиства в промишлени предприятия. Но този развой е извънредно безценен и бедните нации, които нормално живеят на териториите с воден проблем, не могат си разрешат въвеждането на тази технология. 
Около 71 % от площта на нашата планета се падат на солената вода. 

За да е по-ефективно пречистването на солената и солено-сладката вода, професорите от Виенския механически университет Маргит Гфьолер и Михаел Харасек са създали мобилна апаратура за обезсоляване на водата, която работи напълно без електричество. За този развой учените употребяват правилото на противоположната осмоза, което значи, че налягането на естествената осмоза се обръща и солта се отстранява от солената вода. В композиция с бутална помпа, която се задвижва с педал на велосипед и употребявайки силата от налягането, морската вода може да бъде пречистена.

Една от тези мобилни обезсоляващи съоръжения е задоволителна, с цел да задоволи ежедневните потребности на едно семейство от вода.
Разходите за поддръжка на инсталацията са доста ниски и не натоварват финансово потребителите.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР