Учени от Великобритания изплюха камъчето и обявиха, че работата е

...
Учени от Великобритания изплюха камъчето и обявиха, че работата е
Коментари Харесай

Учени: Работата е вредна! Вижте как можем да се справим с проблема

Учени от Англия изплюха камъчето и оповестиха, че работата е нездравословна за индивида, а той се нуждае от ден на ден от качествена отмора. Това стана ясно, откакто екип от университета в Даръм разгласи резултатите от анкетата си измежду 18 000 души от 134 страни по света. Те демонстрират, че 68 % от хората се нуждаят от отмора. Според една трета от интервюираните, те несъмнено се нуждаят от релакс, по-дълъг от средностатистическия. Само 10 на 100 смятат, че би им стигнал и по-кратък отдих, заяви Zee News.

Това са най-вече младежи с високи приходи. Най-остра потребност от отмора изпитват хора, които в всекидневието си работят като болногледачи, гледат дребни деца и възрастни хора, както и служащите, които се трудят на смени.

В термина „ отмора “ учените не включват единствено съня – тя има също по този начин физически, психически и духовни съставни елементи. Предишно проучване на екипа от Даръм пък изрично потвърждава, че единственото несъмнено средство да се оправим със напрежението е да зарежем за известно време работата и през отпуската да се отдадем на обичаните си занимания и на медитацията.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР