Учени от Великобритания и Китай в лабораторни изследвания потвърдиха обещаващо

...
Учени от Великобритания и Китай в лабораторни изследвания потвърдиха обещаващо
Коментари Харесай

Ново проучване показва, че може да има ефективно лекарство срещу коронавируса

Учени от Англия и Китай в лабораторни проучвания потвърдиха обещаващо средство за лекуване на COVID-19 - лекарството тапсигаргин. Резултатите демонстрират освен, че той работи по-ефективно от други антивирусни сътрудници, само че и че е в положение да лекува комплицирани инфекции като ковид и грип А. на университета в Нотингам е оповестено в списание " Viruses " и е концентрирано върху резултата на лекарството що се отнася до грип А , съобщи БГНЕС.
Преди беше известно, че този билков препарат в дребни дози задейства присъщ антивирусен имунен отговор против три съществени вида човешки респираторни вируси: " простудни " коронавируси, респираторен синцитиален вирус (RSV) и грип А.
 Ново изследване: Има най-малко 18 съществуващи медикаменти, които биха могли да оказват помощ против COVID-19 Ново изследване: Има най-малко 18 съществуващи медикаменти, които биха могли да оказват помощ против COVID-19
Какво ще се случи, в случай че учените знаят какво тъкмо влияние оказва вирусът SARS-CoV-2 вътре в белодробните ни кафези през първите няко...
Като се има поради, че острите респираторни вирусни инфекции, породени от разнообразни вируси, постоянно са клинично неразличими по своите прояви, както и вероятността от смесен резултат на няколко вируса, изключително през интервалите на тяхното сезонно активиране, създателите считат тапсигаргин за доста обещаващ за битка с разпространяването на инфекции, в това число по време на бъдещи талази на пандемията.
Резултатите от лабораторни проучвания върху клетъчни култури и върху животни демонстрират, че тапсигаргинът е ефикасен както като профилактично средство, по този начин и по време на дейна зараза. Той предотвратява вирусната репликация в клетките минимум 48 часа след еднократна експозиция. Но основата на проучването е грип А !
Авторите на изследването означават, че лекарството е комфортно за приложимост - то е устойчиво в киселинната среда на стомаха и затова може да се приема през устата. Безопасността на лекарството е тествана при тестване на лекарствена терапия за рак на простатата. Фактите за развиването на устойчивост към тапсигаргин при вируси също са незнайни.
" Настоящата пандемия акцентира нуждата от ефикасни антивирусни медикаменти за лекуване на дейни инфекции, както и ваксини за попречване на зараза ", се споделя в прессъобщение от университета в Нотингам, където са осъществени изследванията на лекарството.
 В Турция се хвалят: Открихме лекарство, което убива ковид за 60 секунди В Турция се хвалят: Открихме лекарство, което убива ковид за 60 секунди
В университета Улудаг в турския град Бурса е създаден спрей за нос, който може да убие ковид единствено за една минута. Това съобщав...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР