Учени от университета в Тексас водят много важно проучване –

...
Учени от университета в Тексас водят много важно проучване –
Коментари Харесай

Как иРНК ваксините за COVID-19 могат да направят революция в лечението на рак и ХИВ

Учени от университета в Тексас водят доста значимо изследване – лекуването и предварителната защита на рак с иРНК ваксина, употребяваща същата технология като тази за COVID-19, написа „ Инсайдър “.

Според медиците иРНК препарат може да предотврати повторната поява на ракови кафези в телата на пациентите.

Възможността рак да се появи наново варира според от другите видове онкозаболявания, като най-често това се случва при рак на яйчниците, на пикочния мехур и глиобластома – мощно недоброкачествен израстък на мозъка.

Изпитването на иРНК препарат в Тексас в този момент е във втората си фаза, като в него са се присъединили пациенти с отстранени оперативно тумори или посредством химиотерапия. Ако медицинските проби потвърдят, че ракови кафези към момента циркулират в телата на пациентите, за всеки от тях се основава персонализиран иРНК „ коктейл “.

„ Надяваме се, че с този вид персонализирана ваксина ще успеем да подготвим имунната система да се оправи с останалите в тялото ракови кафези, да ги унищожи и по този метод да излекуваме пациентите “, разяснява онкологът доктор Ван Морис, който води изследването.

В напълно настрана изследване в университета „ Скрипс “ с Калифорния учени ревизират дали ХИВ може да бъде оздравял с иРНК ваксина.

Подобно на имунизацията за COVID-19, която оказва помощ за неутрализирането на шифовидните протеини на вируса, ХИВ имунизациите могат да създадат същото за тези пациенти. Проучването е в първата си фаза.

След като към този момент е ясно, че иРНК може да се употребява за лекуването на ХИВ, учените ще пригодят технологията с вярата скоро да основат ваксина.

От появяването на имунизациите за COVID-19, учените показаха няколко болести, които могат да се трансфорат в закани за човечеството в идващите години. Учените от университета в Оксфорд си партнират с „ АстраЗенека “ за нова ваксина, като този път задачата е друга – излъчената по сексуален път гонорея.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР