Учени от университета в щата Джорджия, САЩ, твърдят, че стремежът

...
Учени от университета в щата Джорджия, САЩ, твърдят, че стремежът
Коментари Харесай

Не се престаравайте с чистенето - вреди на имунитета

Учени от университета в щата Джорджия, Съединени американски щати, настояват, че стремежът към идеална непорочност у дома води до намаляване на имунитета, написа medikforum.ru, представен от " Мениджър ". По време на чистете имунната система е подложена на нападателно влияние на патогени, съдържащи се в частичките прахуляк и нечистотия, които се вихрят из въздуха и попадат върху кожата и дихателните пътища.

„ Да се чисти вкъщи, е належащо не по-често от един път седмично, а главно разчистване е задоволително да се прави един път на 3-4 месеца “, настояват лекарите.

Учените считат, че несъразмерното почистване даже може да докара до меланхолия. По думите на откривателите, когато човек се сблъсква с праха и мръсотията, това може да провокира алергия и понижено обособяване в мозъка на значими химични субстанции - и на този декор да зародят проблеми с душeвността.

Най-опасни измежду всички почистващите препарати са тези, които избелват: “убийците ” на плесента, с цел да блеснат стените още веднъж бели - е изключително рискова отрова, предизвестяват от " Безлекарства ". В това число влизат чудодейните “мухълояди ”, а също и белината, с която нерядко третираме и мощно нечистите дрешки на децата.

Отдавна е известно, че би трябвало да заобикаляме потреблението вкъщи на артикули, съдържащи хлор и амоняк. Тези субстанции са нездравословни при поемане, изключително в затворени пространства като бани и тоалетни, които постоянно нямат проветрение и прозорци. По детски наивно е „ успокоението “ на домакините, че употребяват ръкавици, с които да предпазят кожата на ръцете си от прикосновение с рисковите субстанции. Важното е да си предпазим ръцете… а дробовете, черния дроб - те нали не се виждат - по-добре и да не се обаждат.

Ароматизаторите - всевъзможни типове, безчет миризми - в офиса, в дома, в публичните здания, в заведенията, в колите ни… на всички места ароматизатори.

Препаратите за въздух са едни от най-опасните за замърсяването вкъщи. Много от тях съдържат канцерогенни субстанции, нездравословни за белите дробове, черния дроб и бъбреците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР