Учени от университета в Онтарио установиха, че хората, които вечно

...
Учени от университета в Онтарио установиха, че хората, които вечно
Коментари Харесай

Притеснението е белег за по-висока интелигентност

Учени от университета в Онтарио откриха, че хората, които постоянно се тревожат и тормозят за нещо, са по-интелигентни от останалите.

Екипът е подложил на проби 125 студенти. Оказало се, че по-притеснителни имали значително по-висок речеви разсъдък. С други думи - имат по-богат речников фонд, по-добре категоризират думите и схващат смисъла на поговорките.

Притеснителните хора постоянно са взимани на майтап (особено жените). Но хората с безконечни паники се оказват много по-умни от останалите. Учените смятат, че предвиждането на евентуални закани несъмнено е помогнало на нашите далечни предшественици да претърпяват в сложни условия. То им е дало еволюционно преимущество пред непредпазливите ни прадеди, които са били поразявани поради прекомерната си самоувереност от заболявания и зверове.

Но притеснителните хора мъчно се отпускат и това води до проблеми. Екипът открил, че хората с богат речеви разсъдък са по-склонни към депресии.

Представителите на тревожния вид получавали и по-лоши резултати при тестванията за просветеност от неречево естество - при геометрични задания и при нереалното мислене.

Тези, които се оправят добре с думите, по-лесно мислят в елементи за минали и идни събития. Може би това подклажда и тяхната тревога, допускат учените.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР