Учени от университета в Харисбърг откриха във вътрешността на фосилизирани

...
Учени от университета в Харисбърг откриха във вътрешността на фосилизирани
Коментари Харесай

Учени откриха доказателства за сблъсък на неизвестен астероид със Земята

Учени от университета в Харисбърг откриха навътре в фосилизирани мекотели доказателства за конфликт на незнаен метеорит или астероид със Земята, оповестява Сайънс алърт.

Открити са десетки стъклени топчета с диаметър няколко милиметра, които съдържат силициев диоксид. Тези "мъниста " се образуват под въздействието на висока температура при вулканична или индустриална активност, както и вследствие на рухване на астероид. Съдържащите стъклените топчета вкаменелости са от групировката Тамиами във Флорида. Те датират отпреди 5 милиона - 12 хиляди години.

Подобни формирания, които се образуват при конфликт с астероид, са известни като микротектити. Ако произходът им се удостовери, това ще значи, че въпросните стъклени топчета са първите открити във Флорида микротектити и първите, които са открити в раковини на фосилизирани мекотели.

Съдържащите "мънистата " фосилизирани мекотели обаче са открити в 4 геоложки пласта, свързани с разнообразни интервали от време. Учените допускат, че допустима причина за това е ерозия на почвата в разстояние на хилядолетия или по едно и също време рухване на няколко огромни астероида на територията на Флорида.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР