Учени от университета на Осака, Япония, установиха, че при взаимодействието

...
Учени от университета на Осака, Япония, установиха, че при взаимодействието
Коментари Харесай

Откриха причината за лошия дъх

Учени от университета на Осака, Япония, откриха, че при взаимоотношението сред две публикувани бактерии в устната празнина на индивида се получава вещество, което е основа причина за неприятния мирис, заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ".

Лошият мирис е резултат от субстанции, които се отделят от бактериите в устатата, когато те гълтам кръв или частици храна. Едно от веществата с най-силен аромат е метанметиол, който се получава от микробите, живеещи към зъбите и върху езика. Досега се знаеше малко по въпроса кой тип бактерии е най-активен в тези процеси.

Повечето от предходните проучвания на произвеждащите метанметиол бактерии в устната празнина употребяват изолирани ензими или относително дребни количества култури, изясни ръководителят на проучването Такеши Хара. Целта на нашето проучване бе да създадем по-реалистична среда, в която да изследваме приемането на метанметиол от огромна бактерия от устната празнина, добави той.

Резултатите са много завладяващи, сподели старши откривателят Масае Кубонива. Установихме, че Fusobacterium nucleatum създава огромни количества метанметиол при реакция с другата орална бактерия Streptococcus gordonii, посочи той.

Откритието и проучването на взаимоотношението сред тези два типа бактерии може да помогне за създаването на лечения за справяне или попречване на неприятния мирис.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР