Учени от цял свят в момента се борят с пандемията

...
Учени от цял свят в момента се борят с пандемията
Коментари Харесай

Учени от университета Джон Хопкинс с невероятни съвети срещу COVID-19

Учени от целия свят сега се борят с пандемията от COVID-19. Ежедневно експертите разгласяват рекомендации и препоръки в битката с ковид.

Експертите от един от най-именитите университети в света " Джон Хопкинс " дадоха скъпи препоръки и пояснения на хората, с които да им оказват помощ в този тежък миг.

Те обясниха, че единственото нещо, което защищава самия вирус, е външният пласт лой. Именно по тази причина най-хубавото нещо против него е сапун или дезинфектант.

Топлината разгражда мазнината. Заради това би трябвало да си миете ръцете, да перете и чистите с температура от над 25 градуса. Топлата вода прави и повече пяна, което още повече оказва помощ.

Алкохол или всичко, което съдържа 65% алкохол, разгражда мазнините, изключително външния пласт на вируса.

Всяка примес от 1 част белина и 5 елементи вода разгражда протеина и го унищожава от вътрешната страна.

Кислородната вода оказва помощ за дълго време след миене на ръцете, почистването им с алкохол или хлорин, тъй като пероксидът разяжда протеина на вируса. Но би трябвало да я ползвате чиста и това може да повреди кожата ви.

Няма изгода от бактерициди. Вирусът не е жив организъм като бактерията. Значи не може да се убие с антибиотик.

Никога не тупайте употребявани или неизползвани облекла, чаршафи и каквото да е било. Вирусът залепва върху повърхности. Издържа 3 часа върху текстил, 4 часа върху медни повърхности и дърво (медът е естествен антисептик, а от дървото изсмуква влагата и по-късно залепва за него и се разпада), 24 часа върху картон, 42 часа върху метал и 72 часа върху пластмаса.

Ако изтупате нещо или употребявате прахоуловител, молекулите на вируса остават 3 часа във въздуха и могат да обхванат през носа ви.

Молекулите остават доста постоянни при ниски външни температури, или изкуствена среда като климатиците в къщите и колите. Трябва им мокрота и изключително мрачевина, с цел да бъдат постоянни. Следователно оказва помощ въздух с ниска мокрота, изсъхнал и топъл. И доста мощно осветени места.

Ултравиолетовата светлина оказва помощ тъй като разгражда протеина. Например за дезинфекциране на маската за многократна приложимост. Но би трябвало да се внимава, тъй като тя унищожава и колагена в кожата и може да докара до бръчки и даже рак.

Вирусът не може да проникне през здрава кожа.

Оцет не може да бъде употребен, тъй като не разгражда защитния пласт лой.

Алкохолни питиета и водка също не оказват помощ. Повечето от тях имат 40% алкохол, а трябват 65.

Водите за уста като „ Листерин “ оказват помощ. Те са с 65% алкохол.

Колкото е по-малко пространството, толкоз е по-голяма концентрацията на вируса. Колкото е по-просторно и проветриво, толкоз по-добре.

Трябва да се мият ръцете когато се докоснете до храна, заключалки, брави, ключове за осветлението, отдалеченото, телефона, часовника, компютъра, бюрото, тв приемника и други. И най-много след тоалетната.

След измиване би трябвало да се подсушат ръцете доста деликатно, тъй като молекулата може да се скрие в микропукнатина на кожата. След това използвайте овлажнител за кожа. Колкото е по-дебел пластът, толкоз по-добре.

Поддържайте ноктите на ръцете и краката къси. За де не се скрие вирусът под тях./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР