Учени от цял свят обявиха код червено за планетата и

...
Учени от цял свят обявиха код червено за планетата и
Коментари Харесай

Учени от цял свят обявиха код червено за планетата

Учени от целия свят оповестиха " код алено " за планетата и предсказаха апокалиптично бъдеще за цялото човечество. Предупреждението се базира на обширен разбор на човешкия напредък и последствията от него, предава Нова Телевизия.

``
реклама

Дори днешните летни температури през ноември са показателни за това, което следва оттук насетне. Погледнато малко по-глобално - ето обстоятелствата.

За последните 40 години междинната температура на Земята бележи растеж с съвсем цялостен градус. Само за последното десетилетие ледът на Антарктида е намалял с 1230 гигатона.

Горската завивка на планетата понижава с 50 на 100 всеки 10 години. Тоест годишно хората унищожават, забележете, 28 милиона хектара гора.Отговорът на природата. Всяко десетилетие броят на климатичните произшествия се усилва с 40 %, а вредите от бурите, ураганите и пожарите - с 80 на 100.

Южна Франция. Пореден епизод мощни стихии отнесоха напълно неотдавна къщи и коли.Всеки ден природата ни дава ясни знаци, че сме прекрачили границата. „ Макар България да не е измежду страните, които усещат най-екстремните проявления на климата, това не значи, че не ни визира по различен метод ”, Меглена Антонов от „ Грийнпийс ” - България.

11 хиляди учени от целия свят прозряха мрачното бъдеще за планетата и публично оповестиха “Код Червено ” за човечеството. Според тях, в случай че не понижим човешката вреда върху природата, ще се надигнем пред същински апокалипсис. Урагани, изпепеляващи пожари и невиждано преселение в търсене на безвредно място за живот. „ Нашите апели не са от през вчерашния ден. Напротив, първите ни предизвестия са отпреди 40 години. Крайно време е да действаме. Все още имаме късмет да предотвратим най-тежките последствия ”, Томас Нюсъм, биолог от Университета в Сидни.

Призивите на екозащитниците имат също толкоз въодушевени съперници. Най-емблематичният от тях е американският президент, който напълно неотдавна препотвърди желанията си да извади Съединените щати от Парижкото съглашение за климата. „ Обявявам изтеглянето на Съединените щати от ужасното, едностранчивото Парижко съглашение ”, съобщи президентът Доналд Тръмп.

„ Няма по какъв начин една страна сама да се оправи с климатичните промени. Трябва дружно да работим. Защото климатичните промени не познават държавни граници ”, изясни още Миглена Антонова.

В един глас откривателите предлагат бърза замяна на горивата с възобновими други възможности, безусловна отбрана на застрашените екосистеми на планетата и ограничение на главните замърсители в атмосферата, потреблението на месо и обезлесяването.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР