Учени от целия свят работят за съживяване на древни капсулирани

...
Учени от целия свят работят за съживяване на древни капсулирани
Коментари Харесай

Учените от „биологията на възкресението“ работят за връщането на изчезнал додо, изучават древни „зомби вируси“

Учени от целия свят работят за възкръсване на антични капсулирани в лед кафези, с цел да намерят нови източници на животоспасяващи медикаменти и вероятно да върнат от дълго време липсващ тип, като птицата додо.

Науката, наречена биология на възкресението, реализира голям прогрес през последната година, защото откривателите в региона се обръщат към предишното за решения за бъдещето, заяви CNN.

Въпреки че учените не се стремят да върнат динозаврите като Джурасик парк — макар че някои имат цели да възкресят изгубени растителни и скотски типове — те се надяват, че проучването на праисторическите кафези може да разкрие нови източници на медикаменти, както и способи за разстройване рискови дълго спящи патогени.

Изследването също по този начин предлага взор към човешката история и по какъв начин нашите предшественици са живели и умрели преди хиляди години, съгласно CNN.

Жан-Мишел Клавери, почетен професор по медицина и геномика в Медицинския факултет на Екс-Марсилия в Марсилия, Франция, идентифи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР