Учени от САЩ са създали първия в света робот от

...
Учени от САЩ са създали първия в света робот от
Коментари Харесай

Учени създадоха робот от лед за изследване на Антарктида и други планети

Учени от Съединени американски щати са основали първия в света робот от лед, написа "Популярная механика ".

Разработката на експертите от университета на Пенсилвания е с тегло 6,3 кг и е наречена Айсбот.

Според разработчиците неповторимият робот е подобаващ за работа в рискови условия, да вземем за пример за проучване Антарктида и даже на други планети.

Учените означават, че един от минусите на останалите модерни роботи, които се изпращат на други галактически обекти е, че рано или късно "излизат от строя " и не могат да бъдат поправени. Според експертите потреблението на лед може да се окаже лесна и евтина опция на комплицираните композитни материали, които не подлежат на ремонт, изключително на други планети.

Предимството на Айсбот е, че ще разчита на специфична функционалност за "самолечение с спонтанни средства ", да вземем за пример лед.

Направените до момента проби демонстрират, че леденият робот не се "разпада на части ", даже когато се движи в помещение при стайна температура. Айсбот също така е в положение да се изкачва по низина с надолнище 2,5 градуса.

Очевидно е обаче, че и този неповторим робот има своя минус - кадърен е за потребление единствено на студени места и планети, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР