Учени от реномираната лаборатория HRL Laboratories, собственост на General Motors

...
Учени от реномираната лаборатория HRL Laboratories, собственост на General Motors
Коментари Харесай

Учени успяха да налеят знания директно в човешкия мозък

Учени от реномираната лаборатория HRL Laboratories, благосъстоятелност на General Motors и Boeing, са основали неповторима технология, която може да форсира човешкото образование посредством непосредствено предаване на информация в мозъка. Така науката се приближава до решаването на въпроса за повишението на успеваемостта на образованието.

Предаването на информация непосредствено към човешкия мозък е една от най-неотложните задания на актуалната просвета. Огромният информативен масив, насъбран от човечеството, изисква нетрадиционни способи на преподаване, които подсигуряват успеваемостта на преодоляването на нови познания и умения.

Според разработчиците самият развой на трансфер на познания не е изключително сложен и сподели невероятни резултати още на първите стадии на внедряване. Тестваните кадети при образование по летателни умения, демонстрират 33% по-високи резултати, в сравнение с при обичайните способи на образование.

Методът за непосредствено подаване на информация се основава на метода за фиксиране на електрически сигнали в мозъка на водача по време на образование. Използвайки особено съоръжение, прикрепено към главата на човек, обучаван в полетен симулатор, учените правят непосредствено предаване на авансово записани данни, като подтикват елементи от мозъка с електрически сигнали.

Развитието на технологията е на ранен стадий и към момента не са разкрити механически детайлности, което не разрешава точна оценка на вероятностите на методологията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР