Учени от Медицинския университет в Сейнт Луис, щата Мисури, установиха,

...
Учени от Медицинския университет в Сейнт Луис, щата Мисури, установиха,
Коментари Харесай

Консумацията на над три чаши вино седмично увеличава риска от преждевременна смърт

Учени от Медицинския университет в Сейнт Луис, щата Мисури, откриха, че не би трябвало да консумираме повече от три чаши вино седмично - в противоположен случай усилваме с 20 % риска си от преждевременна гибел, написа в. "Дейли мейл ".

Досега се считаше за здравословно изпиването по една чаша вино дневно. Но съгласно екипа на проф. Сара Харц това е прекомерно доста. Американските учени стигнали до този извод, откакто изучили клиничните данни на над 400 хиляди свои сънародници на възраст от 18 до 85 години. "Консумирането на 1- 2 чаши вино в продължение на 3 дни защищава от заболявания на сърцето, твърди проф. Харц. Но този резултат се губи, в случай че консумираме същото количество 7 дни седмично.

Това важало за всички възрастови групи. Що се касае до риска от ракови болести, хората, чиито родственици са минали през такива, въобще не би трябвало да близват алкохол. Това би било най-хубаво за тяхното здраве.

Но жителите на някои географски зони с доста невисок брой хронични болести може би няма да се съгласят с констатациите на проф. Харц, написа вестникът. Хората на средиземноморска диета, консумиращи една или две чаши вино на ден, доближават до дълбока напреднала възраст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР